Vigtig viden, Vildmarksbad med indvendig ovn

Vigtig viden, Vildmarksbad med indvendig ovn

Martin Pedersen

Nu du har fundet det helt rigtige ’spot’ til dit vildmarksbad, mangler du kun at samle det korrekt, så du endelig kan nyde det i fulde drag.

Vildmarksbade med indvendige ovne er heldigvis det nemmeste at samle – Der er praktisk talt kun skorstenen der skal monteres uden brug af værktøj.

Skorstensbeskyttelsen sættes på den nederste del af skårstenen med ”flapperne” som skaber afstand til selve skorstenen. Røghætten monteres på den øverste del af skorstenen, inden denne del monteres på den nederste del af skorstenen og til slut monteres på selve karet. Husk at fjerne plastikken, da det ellers vil smelte fast.

 

Optænding:

Først når dit nye vildmarksbad er fyldt korrekt med vand (ca. 10cm under topkant) kan du begynde at fyrer op. Og ikke før, da du ellers vil beskadige glasfiberindsatsen pga. strålevarme fra ovnen. Start altid med små pinde eller optændingsblokke da disse vil hjælpe med at skabe den rigtige varme til ovnen og skorstenen. Dette vil hjælpe med at føre røgen den rigtige vej op igennem skorstenen. Når ovnen er varm, kan du begynde at fyrer med de større stykker træ.

Huske og brug tørt træ til at fyrer med. Ved udluftning kan udluftningskanalen justeres på ovnens front – vær opmærksom på at ovnen er varm under optænding, hold derfor altid mindre børn væk fra ovnen.

De vigtigste punkter du skal huske!

  1. Fyld ikke ovnen med for meget træ. Royaltubs anbefaler ikke mere træ end 2/3 træ i ovnen af gangen
  2. Husk at du under ingen omstændigheder må påbegynde optændingen før selve karet er fyldt op med vand indtil 10-15cm under topkanten.
  3. Aftapning af vand må kun ske når ovnen er helt kold, da glasfiberet ellers vil blive ødelagt af strålevamen fra ovnen.
  4. Glasfiberindsatsen må ikke blive varmere end 45gr. Da det ellers kan risikere at blive beskadiget. Sørg derfor for at røre rundt i karet efter behov.

Se her vores blogindlæg om opstilling af dit vildmarksbad