vildmarksbad vinterbrug

Vildmarksbad om vinteren

Martin Pedersen

Brænd varmt vand i et vildmarksbad på de koldeste vinteraftener, er noget helt specielt. Kulden der rammer ansigtet føles pludselig dejligt og beroligende, når kroppen er sænket ned i 40 grader varmt vand, stjernerne ser mere klare ud og naboerne ser lidt mere misundelige ud ende de plejer at gøre;-)

 

Derfor har vi skrevet denne lille vejledning til dig der overvejer at benytte dit vildmarksbad om vinteren. Der er nemlig visse forholdsregler du bør tage dig for for at undgå frostskader på dit vildmarksbad.

 

Når nattefrosten melder sig

Når nattefrosten banker på døren, er det vigtigt der ikke står vand i rør og ovn. Som du nok ved, udvider vandet sig når det bliver til is. Det kan i værste fald resultere i frostskader når stålet i ovnen udvider sig og det samme gør sig gældende med filtersystemer til vildmarksbade. Filtersystemer til vildmarksbade er lavet i hårdt plast og kan altså ikke udvide sig, det revner blot.

 

Frossen ovn i sit vildmarksbad

Er der chance for, at vandet i din ovn er frossen, så må du ALDRIG tænde op i den. Dette kan gøre den revner i de bagvedlæggende plader hvor vandet befinder sig. En frossen ovn må aldrig tændes på almindelig vis. Ønsker man at tjekke at ovnen ikke er frossen inden man tænder op, kan man åbne op for aftabningshanen der sidder i fronten af ovnen. kommer der ikke vand ud af ovne er vandet der i frosset til is! 

Hvad gør jeg så? - Tænker du nok...

Det du kan gøre er at varme den stille og roligt op igen. Det kan gøres med store sterinlys du stiller ind i ovnen eller det kunne være en ukrutsbrænder (med lille flamme). Det vigtigste er at det sker over længere tid, så du ikke frostspringer ovnen under for hurtig opvarmning.

 

Jaccuzi Systemet og frost

Er man så heldig at have et vildmarksbad med den ekstra luksus det er at have jaccuzi systemet installeret er der her særligt vigtigt dette også bliver tømt for vand. Det gøres ved at tømme karet for vand under dysser og derefter tænde for systemet. Dette gøres af 3 omgange og i ca. 10 sekunder pr. gang. Det tømmer systemet helt for vand og du er nu sikker på det ikke fryser til is i rørsystemet

 

Isolering af dit vildmarksbad

Isolering af dit vildmarksbad er altid en god ide og det kan faktisk gøre, at du kan holde dit vildmarksbad fristfrit i de fleste tilfælde. Det rigtige termolåg samt skumisolering af sider er tilstrækkeligt og du vil med en kombination af en enkel optænding kunne holde frosten væk i løbet af natten. Dette tages med et forbehold! Skulle det blive minus 20 grader vil dette naturligvis ikke være nok

 

 

Royaltubs anbefaler altid karet tømmes helt ved frostgrader og skulle man få lyst til en tur i vildmarksbadet en kold vinterdag, husk da kun at fylde karet og tænde op i ovnen ved egentlig brug af vildmarksbadet.

 

Husker man på disse gode råd, vil man kunne nyde sit vildmarksbad i mange år - Også om vinteren og også uden frostskader :-)

 Ønsker du helt selv at sammensætte dit vildmarksbad, præcis som man går og drømmer om? Du kan sammensætte dit vildmarksbad lige her SAMMENSÆT SELV

God fornøjelse med dit vinter-vildmarksbad

Se og læs gerne vores andre vejledninger til: 

valg af vildmarksbad

Optænding af vildmarksbad

Opgraderinger til vildmarksbade