dame står ved vildmarksbad

Hvor lang tid tager det at varme et vildmarksbad op?

Martin Pedersen

Du har måske netop investeret i dit drømme vildmarksbad og nu er spørgsmålet så: Hvor lang tid tager det egentlig at varme det op?  Det er spørgsmål, der fylder i mange vildmarksbad-ejers tanker. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i denne vigtige faktor og give dig en dybere forståelse af opvarmningstiden for vildmarksbade.

Hvad påvirker opvarmningstiden for et vildmarksbad? 

Når det drejer sig om at bestemme, hvor lang tid det tager at varme et vildmarksbad op, er der flere faktorer at tage hensyn til. Disse faktorer spiller alle en rolle i den samlede opvarmningstid og kan variere betydeligt fra situation til situation. Nogle er det vigtigste punkter er:

Mængden af vand

Mængden af vand i dit vildmarksbad er en af de mest åbenlyse faktorer, der påvirker opvarmningstiden. Jo mere vand der skal opvarmes, jo længere tid vil det naturligvis tage. Dette gør størrelsen på dit vildmarksbad en afgørende faktor. Mindre vildmarksbade vil typisk opvarme hurtigere end større modeller på grund af den mindre mængde vand, der skal opvarmes. Se eventuelt vores Blu Connect Plus Gold, som er et apparat til at holde styr på vandkvaliteten helt automatisk.

Ovnens effektivitet 

Effektiviteten af ovnen fra dit vildmarksbad er en anden vigtig faktor. En effektiv ovn vil være i stand til at producere mere varme med mindre bærende og dermed forkorter opvarmningstiden. Design, isolering og forbrændingseffektivitet spiller alle en rolle i, hvor hurtigt ovnen kan opvarme vandet.  

Mængden og kvaliteten af brændet 

Valget af brænde og mængden af det kan også have en betydelig indflydelse på opvarmningstiden. Tørt og godt brænde, der er egnet til formålet, vil brænde mere effektivt og dermed producere mere varme. Dette kan hjælpe med at forkorte opvarmningstiden. Omvendt kan vådt eller dårligt brænde resultere i en langsommere opvarmningstid og dårligere forbrænding. Det er derfor vigtigt at vælge kvalitetsbrænde som vores ovntørret brænde eller luftrøret brænde, der kan sikre, at du har tilstrækkelig mængde til at opnå den ønskede temperatur til dit vildmarksbad.  


Er du opmærksom på de ovenstående faktorer og hvordan de påvirker opvarmningstiden, kan du planlægge og optimere dit vildmarksbad for den bedst mulige varme og afslappende oplevelse. Læs også vores vejledning om, hvordan du bedst optænder dit vildmarksbad og vælger de rigtige brænde, så du kan nyde den optimale afslapning i dit hjem

Hvor lang tid kan du forvente at varme dit vildmarksbad op? 

Det er svært at give et præcist svar på, hvor lang tid det vil tage at varme dit vildmarksbad op, da det afhænger af flere faktorer som tidligere nævnt. Dog kan vi her hos Royaltubs give dig vores ekspertvurdering baseret på vildmarksbadets størrelse og kapacitet. 

Mindre vildmarksbade

Mindre vildmarksbade som vores Ø200 med ekstern ovn har en kapacitet på op til 1500 liter, vil typisk opvarme relativt hurtigt. Du kan forvente, at det tager mellem 1 til 3 timer at nå den ønskede temperatur, afhængigt af ovnens effektivitet og brændets kvalitet. 

Større vildmarksbade

Større vildmarksbade med en kapacitet over 1500 liter, som vores Ø225 med ekstern ovn kræver mere tid til opvarmning på grund af den større mængde vand, der skal opvarmes. Det er ikke ualmindeligt, at disse vildmarksbade tager længere tid, ofte mellem 3 til 6 timer eller endnu længere(Ca. 2-2,5 times med korrekt brug af ovnen). Effektiviteten af ovnen og mængden af brænde vil være afgørende faktorer i, hvor lang tid det tager at nå den ønskede temperatur.

Det er vigtigt at huske, at disse tidsrammer er generelle estimater, og den faktiske opvarmningstid kan variere afhængigt af de specifikke forhold og faktorer i din situation. Ved at være opmærksom på disse forventninger kan du bedre planlægge din tid og nyde den bedste oplevelse for dit vildmarksbad som muligt.

Tips til hurtigere opvarmning af dit vildmarksbad 

  • Brug tørt og kvalitetsbrænde
  • Sørg for at ovnen er i god tilstand og fungerer optimalt 
  • Overvej at forvarme vandet ved at tilføje varm vand fra en hane, inden du tænder ovnen. 
  • Luk låget på vildmarksbadet for at reducere varmetab. 

Opvarmningstiden for et vildmarksbad kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer. Ved at forstå disse faktorer og følge nogle enkle tips kan du dog optimere opvarmningstiden og få mest muligt ud af din oplevelse af dit vildmarksbad. Husk altid at være tålmodig og sikre, at sikkerheden er i top, mens du nyder det varme vand under åben himmel.

Læs også: